OpenAI не отримує виплати від Apple за використання ChatGPT в iOS 18

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На початковому етапі співпраці між Apple і OpenAI на WWDC у понеділок було оголошено партнерство з метою впровадження ChatGPT у iOS 18. Хоча обидві компанії залишаються мовчазними щодо деталей угоди, новий звіт Bloomberg розкриває, що жодна зі сторін не отримує фінансової винагороди за цю співпрацю.

Реклама

Більш того, Apple, як повідомляється, вважає, що та популярність, яку дає OpenAI інтеграція в iOS 18, «має рівну чи більшу цінність», ніж гроші:

Apple не платить OpenAI у рамках цього партнерства, розповіли люди, які попросили не називати їхні імена, оскільки умови угоди є конфіденційними. За словами співрозмовників, Apple вважає, що просування бренду та технології OpenAI на сотні мільйонів своїх пристроїв має рівну чи більшу цінність, ніж грошові виплати.

Заглядаючи в майбутнє, Bloomberg стверджує, що мета Apple – укладати угоди щодо поділу доходів із ІІ-компаніями. У рамках такої угоди Apple отримуватиме частку від партнерів, які монетизують результати роботи чат-ботів на платформах компанії.

В даний час окрема програма ChatGPT для iOS підтримує оплату підписки через систему In-App Purchase, що дозволяє Apple отримувати 15-30% від суми передплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: