Тім Кук: Apple не може повністю гарантувати відсутність галюцинацій у фірмового ШІ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Активний розвиток систем штучного інтелекту призвів до виявлення досить дивних результатів обробки запитів. Наприклад, у деяких випадках клей може бути включений в рецепт приготування піци, тоді як факт присутності кішок на Місяці не викликає сумнівів у подібних системах. Глава Apple визнав, що не може на 100% гарантувати чистоту фірмової системи штучного інтелекту від подібних “галюцинацій”.

Реклама

В інтерв’ю The Washington Post генеральний директор Apple Тім Кук (Tim Cook) заявив, що ніколи не став би наполягати зі стовідсотковою впевненістю, що нова система Apple Intelligence не видаватиме хибну інформацію, що вводить в оману. «Я думаю, ми зробили все необхідне, включаючи і глибокі роздуми про ступінь готовності такої технології до застосування в цих галузях, тому я дуже впевнений у її високій якості, але чесно кажучи, це не впевненість на 100%. Я б ніколи не став говорити, що ця впевненість досягає рівня 100%», – пояснив Тім Кук.

Пояснюючи вибір OpenAI як першого партнера з інтеграції чат-бота з голосовим помічником Apple Siri, Тім Кук зазначив, що перша з компаній є «піонером» у питанні захисту приватної інформації користувачів, і в неї зараз є «найкраща модель». Як і старший віце-президент Apple Крейг Федерігі (Craig Federighi), глава компанії дав зрозуміти, що переговори щодо інтеграції систем ІІ ведуться і з іншими розробниками. Принаймні Федеріги в цьому контексті згадував Google Gemini, але просто для прикладу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ