Ілон Маск заявив про можливу заборону смартфонів та комп’ютерів від Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Після презентації нових можливостей iOS, iPadOS, macOS та інших платформ, у які Apple планує впровадити підтримку штучного інтелекту, Ілон Маск висловив свою думку у соцмережі X.

Реклама

Він вважає, що інтеграція нейромереж від компанії OpenAI на рівні операційної системи стане безпрецедентним порушенням безпеки та приватності. За словами Маска, Apple навіть не усвідомлюють проблему, яку створюють користувачам, вбудовуючи “жучки”, що збирають конфіденційну інформацію без можливості відключення цих функцій. Навіть якщо пристрої Apple не отримають прямий доступ до чутливої інформації, OpenAI теоретично зможе непомітно збирати її з пристроїв користувача.

Ілон Маск пригрозив , що користуватися пристроями Apple співробітникам компаній, що належать йому (Tesla, X, SpaceX) буде заборонено. Їх навіть забиратимуть у всіх відвідувачів і поміщатимуть в екрановану клітинку Фарадея, щоб уникнути збирання та витоку інформації.

Apple планує впровадити можливості штучного інтелекту майже у всі пристрої, що випускаються, у тому числі смартфони, планшети, смарт-годинники та комп’ютери. Крім того, мережа ChatGPT буде вбудована в голосовий помічник Siri. У Росії нейромережеві можливості пристроїв Apple, швидше за все, не працюватимуть, як і всі будь-які інші проекти OpenAI, тому російським компаніям не варто побоюватися витоку важливих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: