Apple запатентувала шарнірний механізм для “розумних” окулярів Apple Glasses

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple подала патентну заявку на двоосьовий шарнірний механізм для пристрою у форм-факторі очок під назвою Apple Glass. Презентація пристрою мала відбутися ще з iPhone 12, проте в останній момент вендор відмовився від ідеї просування «розумних» окулярів.

Реклама

Можливо, новий патент говорить про поновлення проекту, але все ж таки подібна заявка не гарантує випуск чогось нового. Стосовно двоосьового шарнірного механізму, конструкція дозволить складати дужки окулярів різними способами, включаючи ширше відкрите положення, що може бути корисним для користувачів з широкою особою або великою головою, а також для посилення міцності при відкриванні окулярів.

Дизайн Apple Glass передбачає захист внутрішніх компонентів, а шарнірний механізм автоматично фіксується в останньому відкритому положенні і передбачає комфортний затискач, щоб відповідати різним формам голови.

У патенті згадуються і кабелі, прокладені через шарнір, «які можуть використовуватися для підключення динаміків у навушниках або інших компонентів, що розташовані на дужках». Як зазначає видання GizmoChina, цей момент ще більше підкріплює ідею про форм-фактор, що нагадує окуляри, на відміну від пристрою з кріпленням на голові, як у Vision Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: