Співробітників YouTube пов’язали із серією великих ігрових витоків, включаючи дані Nintendo

Час читання: < 1 хв.
Співробітників YouTube пов'язали із серією великих ігрових витоків, включаючи дані Nintendo

Незабаром після того, як презентацію Sony PlayStation State of Play було заплановано на YouTube, надбанням громадськості минулого тижня став список ігор, про які розповіли на заході. Це дало підставу стверджувати, що джерелом витоку виявилися співробітники компанії Google, що володіє відеоплатформою, повідомляють Insider Gaming і 404 Media .

Реклама

У 2022 році блогер KSI спробував роздати передплатникам понад $10 тис. у вигляді подарункових карток Amazon, але пізніше він з’ясував, що всі вони виявилися погашеними до публікації відео, через що на YouTube провели внутрішнє розслідування. Розслідування було ініційовано також після витоку трейлера GTA VI , але не ясно, чи було воно пов’язане з інцидентом.

Все це, ймовірно, є проблемою, яку Google поки що не змогла подолати. Вона виявилася ще у 2017 році, коли Nintendo пережила витік трейлера Yoshi’s Crafted World – він став надбанням громадськості перед його показом на E3. Користувач Reddit, який допустив його витік, показав зображення, на яке потрапила URL-адреса на піддоміні admin.youtube.com, що дало підстави припустити причетність співробітника YouTube до інциденту. Це підтвердила і сама компанія: «Працівник Google навмисно допустив витік закритої інформації Nintendo. Колишній TVC [тимчасовий підрядник постачальника] скачав відео через обліковий запис адміністратора та поділився неопублікованою новинкою Nintendo з другом».

Представник Google Метт Брайант (Matt Bryant) заявив ресурсу The Verge , що кожен інцидент, про який повідомили журналісти, був розглянутий і дозволений на той час. Але він не уточнив, які заходи в компанії вжили для запобігання ранньому доступу співробітників компанії до закритої інформації та її подальшого витоку.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.