AMD представила нові процесори для штучного інтелекту

Час читання: < 1 хв.
AMD представила нові процесори для штучного інтелекту

Компанія AMD представила новий процесор Ryzen 9000 для ПК і Ryzen ai300 для ноутбуків. Новий чіп обіцяє користувачам високу продуктивність і підтримку штучного інтелекту.

Реклама

Процесор RYZEN9000for PC побудований на архітектурі Zen5 і забезпечує на 16% більш високу продуктивність в порівнянні з попереднім поколінням. Модель Ryzen9 9950x називають найшвидшим процесором на споживчому ринку.

Ryzen AI 300 для ноутбуків оснащені потужним нейронним процесором (NPU) та графікою Radeon 800M. Вони підходять для ноутбуків на базі Windows Copilot+ – нової платформи з підтримкою ШІ.

Зараз читають  Київстар попереджає про можливі проблеми зі зв'язком під час відключення електроенергії

Нові чіпи Ryzen обіцяють користувачам високу продуктивність, підтримку ШІ-додатків та збільшений час автономної роботи для ноутбуків. Партнери AMD, включаючи Acer, Asus, HP, Lenovo та MSI, вже готують нові ноутбуки на базі Ryzen AI 300. Microsoft також підтвердила свою участь.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.