Xbox наступного покоління може отримати прискорювач з штучним інтелектом

Час читання: < 1 хв.
Xbox наступного покоління може отримати прискорювач з штучним інтелектом

Наступне покоління ігрових консолей Microsoft Xbox зможе отримати спеціальний апаратний блок для обробки завдань, пов’язаних зі штучним інтелектом. Про це пише видання Windows Central з посиланням на своє джерело. Модуль нейронних обчислень може виконувати деякі запити, пов’язані зі штучним інтелектом. До них відноситься технологія автоматичного масштабування дозволу Microsoft SR. Це дозволить зняти додаткове навантаження з центрального і графічного процесорів.

Реклама

Також на новому Xbox буде різновид програмного забезпечення Copilot, який зможе допомагати з проходженням ігор без необхідності відволікатися на пошук інформації на сайтах. Комусь це може стати в нагоді, але в цілому кількість користувачів подібних функцій на Xbox не зрівняється з тим, що за промовчанням запропонують платформи Android та iOS.

Наступне покоління ігрових консолей Microsoft Xbox може отримати спеціальний апаратний блок обробки пов’язаних зі штучним інтелектом завдань.
Не виключено, що розробником цього прискорювача буде компанія Qualcomm, хоча наразі це невідомо. Іншим варіантом є AMD.

Зараз читають  Telegram Desktop оновився до версії 5.1.6. - що нового

Минулого тижня повідомлялося, що наступна консоль Microsoft Xbox серйозно відрізнятиметься від моделей нинішнього покоління. Вона буде еталонним дизайном, на основі якого інші виробники зможуть створювати схожі ігрові пристрої.

У квітні повідомлялося, що ведеться розробка чат-бота Xbox AI для автоматизації виконання деяких завдань. Наприклад, автоматизованим може стати повернення грошей за куплену гру. Чи пов’язаний цей чат-бот із програмою Copilot, невідомо. Зараз ведеться тестування прототипу віртуального помічника, з яким можна буде спілкуватися текстом і голосом. Він дозволить геймерам швидше отримувати допомогу завдяки запитам звичайною розмовною мовою, використовуючи інформацію зі сторінок підтримки Xbox.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.