Microsoft знову примусово буде оновлювати Windows 10

Час читання: 2 хв.
Microsoft знову примусово буде оновлювати Windows 10

На сайті є кілька скріншотів нових повноекранних повідомлень про оновлення. Я бачив одну з них під назвою “Нова подорож з Windows”, але вона не була широко прийнята. Інші повідомлення про час оновлення, здається, є новими.

Реклама

Обидва банери попереджають користувачів про те, що підтримка буде припинена в 2025/10/14, пропонуючи їм перейти на останню версію ОС. Однак попередження з’явиться на всіх комп’ютерах Windows, незалежно від їх сумісності з Windows 11. Microsoft зробила суперечливий крок, вимагаючи встановлення нового процесора та модуля TPM11 для Windows 2.0. Це заважає багатьом користувачам оновлюватися, навіть якщо багато хто цього хоче. З наближенням терміну це може ускладнити ситуацію для Microsoft.

Ситуація може бути навіть гіршою, ніж припускають дані Steam. Геймери швидше за все знаються на технічних питаннях і мають системи, здатні працювати з новою ОС. Метою Statcounter є складання таблиці загального використання, і він показує, що Windows 10 використовується більш ніж на 68% ПК порівняно з лише 27,6% для Windows 11. І ці цифри майже не змінилися з минулого року. Багато користувачів Microsoft можуть втратити доступ до важливих оновлень безпеки через 16 місяців.

Зараз читають  Microsoft закликає не боятися переходу з Windows 10 на Windows 11, розвінчуючи популярні міфи

Протягом кількох років здавалося, що Windows 10 стане останньою окремою версією Windows, оскільки Microsoft була зайнята впровадженням нових функцій у цю ОС. Однак поява Windows 11 поставила компанію перед проблемою, оскільки намагається припинити підтримку ОС, випущеної майже десять років тому. Ці попередні рішення можуть перетворити Windows 10 на чергове фіаско на кшталт XP. Microsoft кілька разів намагалася припинити підтримку XP, але відсувала терміни, оскільки було дуже багато активних систем. Windows 10 може зрештою переслідувати Microsoft ще довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.