Суд Нью-Йорка визнав Дональда Трампа винним у всіх висунутих звинуваченнях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У Сполучених Штатах Америки в Нью-Йорку пройшло засідання суду, в ході якого 45-го президента Дональда Трампа визнали винним за всіма звинуваченнями, пред’явленими йому. Особлива увага була приділена фальсифікації ділових документів, що відповідно до американських законів належить до тяжких злочинів категорії E.

Реклама

Цей вирок став історичним для США, оскільки Дональд Трамп став першим президентом засудженим за скоєння кримінальних злочинів. Наразі активно обговорюється питання про можливу тюремну долю Трампа. Максимальний термін ув’язнення, який йому загрожує, становить 4 роки, що дорівнює терміну президентства США.

Експерти в галузі юриспруденції, посилаючись на аналіз подібних справ, зазначають, що ймовірність ув’язнення для обвинувачених у подібних ситуаціях є вкрай низькою. Однак один із фахівців вважає, що для Трампа ймовірність тюремного вироку далеко не нульова.

Сам Дональд Трамп назвав вердикт суду “великою ганьбою”, заявивши, що справжній вирок буде ухвалено 5 листопада. Нагадаємо, що на початку листопада у США відбудуться президентські вибори, і обвинувачений має право на участь у них навіть у разі позбавлення волі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ