Microsoft стурбована. OpenAI допоможе Apple прокачати Siri

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Менш ніж за два тижні розпочнеться конференція для розробників Apple Worldwide Developers Conference 2024 (WWDC 2024). Як стало відомо ресурсу The Information, на ній буде оголошено про операцію Apple з OpenAI, чиї ШІ-технології будуть використовуватися в розширенні функціональності голосового помічника Siri і, можливо, для його трансформації в ШІ-чат-бота.

Реклама

Раніше з’явилися чутки про те, що Apple веде переговори з OpenAI щодо використання технології GPT в iOS 18. Згідно з даними джерел The Information, переговори двох компаній тривають близько року. Співробітники команди машинного навчання Apple зустрічалися з гендиректором OpenAI Семом Альтманом (Sam Altman) та іншими співробітниками компанії в середині 2023 року на торішній конференції WWDC. Про що йшлося невідомо, але згодом сторони досягли угоди про надання співробітникам Apple доступу до API OpenAI для внутрішнього тестування.

«У ході цих тестів інженери Apple підключили ChatGPT до Siri, створивши вражаючу демонстрацію того, як Siri обробляє більш складні запити, ніж зазвичай, у тому числі завдяки кращому розумінню контексту того, що говорять користувачі», – повідомляє The Information. У свою чергу ресурс 9to5Mac заявив, що знайшов у коді iOS 17.4 докази використання Apple таких API, які можуть допомогти Siri навіть здійснювати переклад у реальному часі.

За даними The Information, Microsoft стурбована партнерством Apple та OpenAI. Microsoft має угоду з OpenAI про співпрацю, згідно з якою остання надає ІІ-технології, що лежать в основі Copilot, а Microsoft надає OpenAI свої ЦОД для підтримки ChatGPT.

The Information стверджує, що нещодавно Альтман зустрічався із цього приводу з гендиректором Microsoft Сатьєю Наделлою (Satya Nadella). Microsoft також стурбована тим, як задовольнити попит на сервери, коли Apple запускає нові функції для користувачів iPhone та iPad. Крім того, вона запропонувала OpenAI скоротити майбутній прибуток як компенсацію попередніх інвестицій у стартап у розмірі $13 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: