Apple працює над створенням програми TV+ для Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple шукає старшого інженера для розробки Android-версії програми TV+. Це означає, що виробник iPhone має намір перенести свій стрімінговий сервіс на конкуруючу платформу.

Реклама

У списку вакансій, які Apple опублікувала за останні дні, сказано, що компанія шукає людину, яка очолить розробку «нових цікавих функцій» і «допоможе створити програму, яку використовуватимуть мільйони людей для перегляду телевізійних та спортивних передач». Офіційні представники Apple відмовилися коментувати це питання.

Цей крок може означати, що Apple прагне завоювати частку ринку потокового мовлення і відкладає у бік суперництво з Android, щоб поборотися нових користувачів. Хоча Apple рідко розробляє програми для конкуруючої платформи, поява Android-версії TV+ може залучити нових користувачів, що, ймовірно, є основною метою компанії.

Що стосується сервісу TV+, то він був запущений у 2019 році і позиціонувався як конкурент інших подібних платформ, таких як Netflix і Disney+. Компанія вкладає значні кошти у створення ексклюзивного контенту, але оцінити успішність TV+ досить складно. Справа в тому, що Apple ніколи не розкривала обсяг бази користувача платформи і розмір доходу, що їй приноситься.

Android стане джерелом великої кількості користувачів. Хоча Apple домінує в сегменті смартфонів преміального рівня, Android більше користувачів по всьому світу. Під управлінням цієї операційної системи працюють близько 3 млрд. пристроїв. При цьому у Apple близько 2,2 млрд активних пристроїв, більша частина з яких припадає на iPhone. Apple давно прагне перенести сервіс TV+ на інші платформи, тому розробка програми для Android виглядає цілком логічно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: