Apple вирішить проблему конфіденційності у хмарі за допомогою «Чорної скриньки»

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Для розширення можливостей штучного інтелекту у своїх продуктах та захисту даних користувача, Apple розробляє систему ACDC для безпечної обробки даних у хмарі з використанням технології Secure Enclave. Нова система «чорної скриньки» не лише захистить від хакерів, а й від самої Apple, стверджують джерела.

Реклама

Компанія Apple планує анонсувати на майбутній конференції WWDC 2024 низку нових функцій на базі штучного інтелекту. Очікується, що ці нововведення торкнуться операційної системи iOS 18, інших ОС Apple, а також окремих програм, наприклад, аудіозамітки.

У той же час Apple відома своєю пильною увагою до конфіденційності даних користувача. За інформацією видання Apple Insider , компанія розробляє систему обробки даних для ШІ-додатків, що отримала внутрішню назву Apple Chips in Data Centers (ACDC). Суть цієї системи полягає в тому, що обробка відбуватиметься всередині якогось ізольованого простору на серверах Apple — «чорної скриньки».

Такий підхід дозволить забезпечити безпеку даних користувачів під час хмарної обробки. На відміну від обробки даних безпосередньо на пристрої, у хмарі все відбувається набагато швидше, але при цьому виникає ризик витоку. ACDC таки має поєднати швидкість хмарних обчислень з безпекою локальної обробки.

Основою системи стане технологія Secure Enclave, яку Apple вже використовує на iPhone для захищеного зберігання біометричних даних. Згідно з планами, Secure Enclave застосовуватиметься для ізоляції даних на серверах Apple. Це не дозволить ні зловмисникам, ні самій Apple отримати доступ до цих даних.

Крім підвищення безпеки, перенесення функцій ШІ в хмару також дозволить Apple зменшити вимоги до заліза своїх гаджетів. За рахунок цього компанія зможе робити їх більш компактними та легкими. Завдяки ініціативі ACDC компанія сподівається досягти прогресу за цими двома напрямками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: