Samsung та Apple домінують на ринку мобільних пристроїв, але Xiaomi наступає їм на п’яти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як і щороку в цей час, аналітична компанія Counterpoint Research опублікувала звіт про європейський продаж смартфонів за перший квартал 2024 року, який показує, що європейський ринок почав відновлюватися після уповільнення темпів зростання протягом 2023 року.

Реклама

Дослідження підтверджує, що Samsung і Apple продовжують домінувати на європейському ринку мобільних пристроїв, але Xiaomi продовжує зростати і все ближче до того, щоб усунути компанію з Купертіно з другого місця в рейтингу.

Згідно зі звітом Counterpoint, Samsung продовжує лідирувати на європейському ринку продажів смартфонів у першому кварталі цього року з часткою ринку 32%, в основному за рахунок постачання пристроїв серії Galaxy S24, а також Galaxy A35 та Galaxy A55. Корейський гігант також покращив торішні показники, збільшивши продажі на 7% порівняно з першим кварталом 2023 року.

Другим продаваним виробником телефонів у Європі знову стала Apple з часткою ринку 25%, хоча американський гігант продав на 1% менше, ніж за той же період минулого року. На думку Counterpoint, оскільки цього року не очікується появи iPhone SE, продаж iPhone 15, швидше за все, продовжить знижуватися до появи нового iPhone 16.

Третє місце в європейському рейтингу продажів мобільних пристроїв займає Xiaomi з часткою ринку 18%, що лише на 7% менше, ніж у Apple. Це сталося завдяки великому успіху продажу нового сімейства Redmi Note у Західній Європі, особливо в Іспанії та Італії. Крім того, Xiaomi покращила показники за аналогічний період минулого року, збільшивши продажі на 11% порівняно з першим кварталом 2023 року.

Нарешті, слід зазначити, що четверту та п’яту позиції в рейтингу Counterpoint займають Realme та HONOR – два бренди, частка яких на ринку становить лише 4%, але які значно покращили свої показники продажів у порівнянні з першим кварталом 2023 року: перший продав на 59% більше, а другий збільшив продажі на 67%.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: