Apple масштабно модернізує свої центри обробки даних для штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Менш ніж за два тижні Apple представить першу інформацію на майбутню стратегію компанії в галузі штучного інтелекту і, ймовірно, повідомить, які з численних очікуваних функцій ШІ виконуватимуться локально на пристроях її клієнтів, а для яких функцій вона переключиться на хмару чи власні центри обробки даних .

Реклама

Говорять, що цього року Apple значно збільшила виробництво своїх процесорів серії M, особливо моделей M2 Ultra, для цих самих центрів обробки даних. M2 Ultra – це фактично два чіпи M2 Max, з’єднані разом за допомогою так званої технології UltraFusion.

До цих пір ці процесори використовувалися в основному в дорогих комп’ютерах Apple, таких як Mac Studio та Mac Pro. Згідно з інформацією Ділана Пателя та Майрона Ксі, які аналізують ринок напівпровідників на сайті SemiAnalysis, компанія раптово збільшила обсяги виробництва – незважаючи на зниження попиту на дорогі моделі Mac.

Тому припущення очевидне: Apple розширює власні центри обробки даних, щоб підготувати їх до надання різних послуг в області ШІ. За чутками, компанія планує масштабне розширення своїх ЦОДів. SemiAnalysis говорить про сім центрів, потужність яких буде подвоєна найближчим часом.

Аналітики називають призначення Суміта Гупти ще одним свідченням раптової уваги до хмарної інфраструктури. Він відповідає за хмарну інфраструктуру Apple з березня, а раніше працював у Nvidia та Google. Гупта, який має великий досвід у галузі апаратного забезпечення штучного інтелекту, імовірно, відіграватиме ключову роль у стратегії Apple в області ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: