Чому Monobank блокує рахунки на 60 днів

Час читання: 2 хв.
Чому Monobank блокує рахунки на 60 днів

В Україні все частіше клієнти банків стикаються з блокуванням рахунків через різні причин, останнім часом це стало певним трендом серед установ. Одним із прикладів став інцидент з клієнтом популярного необанку Monobank, який втратив доступ до свого рахунку через проведення криптовалютних операцій.

Реклама

Скаргу користувач залишив на порталі “Мінфін”.

Клієнт повідомив, що 20 квітня він проводив P2P-угоди на криптовалютних біржах Binance та Bybit, після чого його рахунок було заблоковано. Звернувшись до підтримки Monobank через Telegram, його попросили надати офіційні документи, що підтверджують походження коштів.

“Через те, що криптовалюта не регулюється офіційними документами, надати я їх не зміг. Тому відправив скріншоти з особистого кабінету про проведені операції, але Monobank повідомив, що гроші будуть заблоковані на 60 днів для проведення перевірок”, – написав користувач.

Клієнт вимагав розірвати договір і повернути його 30 тисяч гривень на рахунок в іншому банку, однак Monobank відмовився виконати цю вимогу до завершення 60-денного періоду. Після більш ніж місяця очікування кошти так і не були повернуті, а підтримка банку продовжувала надавати одні й ті ж відповіді.

Зараз читають  Україна починає випробування власних керованих авіабомб

Клієнт розчарований тим, що Monobank блокує рахунки на 60 днів, припускаючи, що банк використовує ці гроші у власних інтересах протягом цього періоду, а після повертає їх клієнту.

Він зазначив, що Monobank був чудовим банком два роки тому, але зараз його сервіс суттєво погіршився.

Як відреагували на скаргу представники Monobank

Представники Monobank запевнили, що самі не є прихильниками бюрократії, але змушені дотримуватися вимог Національного банку України (НБУ) щодо перевірки всіх платежів, які зараховуються на рахунки клієнтів.

Наразі питання клієнта ще в роботі, працівники необанку аналізують надані документи та нададуть пояснення. Вони також висловилися прикрість з приводу того, що цей процес займає більше часу, ніж очікував клієнт. Фахівці банку пообіцяли зв’язатися з клієнтом після завершення перевірки для надання остаточної відповіді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.