Україна отримала нову систему ППО Iris-T: подробиці

Час читання: < 1 хв.
Україна отримала нову систему ППО Iris-T: подробиці

Україна отримала від Німеччини ще один новітній наземний зенітний комплекс середнього радіуса дії Iris-T-SLM. Система ППО призначена для захисту мирного населення.

Реклама

Про це пише видання Spiegel.

За даними журналістів, Iris-T-SLM прибув у п’ятницю, 24 травня. Відтак, зараз у Збройних силах України налічується чотири системи Iris-T середньої дальності та одна система малої дальності.

Як повідомляє видання, за останні півтора року системи довели свою ефективність у захисті великих міст від повітряних атак. Зокрема, перехоплювали крилаті ракети, які цілились по критичній енергоінфраструктурі.

Зараз читають  На відео показали військовий безпілотний підводний човен США Manta Ray

Німеччина обіцяла передати дев’ять систем ППО IRIS-T SLM, а також 11 систем ППО IRIS-T SLS, виробництва німецького підприємства Diehl Defense.

Примітно те, що у Бундесверу немає на озброєнні таких систем, оскільки вони нові і їх відправили в Україну одні з перших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.