Запущена в космос Tesla впаде на Землю

Час читання: < 1 хв.
Запущена в космос Tesla впаде на Землю

6 лютого 2018 року компанія SpaceX запустила в космос електромобіль Tesla Roadster. У салон машини посадили манекен у скафандрі, а на вбудованій «магнітолі» запустили мелодію Space Oddity, яка, можливо, грає там досі, якщо акумулятор не сів.

Реклама

Пройшло 6 років та 3 місяці з моменту запуску. За даними сайту WhereisRoadster, що стежить за автомобілем, є великі шанси, що автомобіль масою 1,3 тонни впаде назад на Землю.

Імовірність, що це станеться, дорівнюють 22%. Розрахунки траєкторії польоту показують, що найбільші шанси на падіння електрокара з’являться через 15 млн років. Швидше за все, автомобіль повністю згорить в атмосфері, не завдавши шкоди людям. Також у землян з’явиться шанс побачити Tesla Roadster у телескопи у 2047 році – тоді автомобіль пролітатиме поряд з нашою планетою.

Зараз читають  Штучним інтелект стає розумнішим: чат-бот на базі GPT-4 пройшов тест Тьюринга

На даний момент швидкість польоту автомобіля становить 7,22 км/с, він знаходиться за 5,58 світлових хвилин від Землі. За 6 років Tesla Roadster пролетів відстань, рівну тому, що автомобіль проїхав би всіма дорогами Землі 79,2 рази.

Експерти вважають, що є 12-відсоткова ймовірність того, що Tesla Roadster зіткнеться із Сонцем чи Венерою у найближчі десятки мільйонів років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.