Apple оскаржить штраф у 1,8 млрд євро, накладений в ЄС через Spotify

Час читання: < 1 хв.
Apple оскаржить штраф у 1,8 млрд євро, накладений в ЄС через Spotify

Apple має намір оскаржити штраф одного з європейських регуляторів у розмірі 1,8 млрд. євро, накладеного на компанію в результаті позову стрімінгового сервісу Spotify. Претензії Spotify до Apple полягають у тому, що вендор займає домінуюче становище, і конкурентам не виходить вести в App Store бізнес на рівних.

Реклама

У свою чергу Apple подала позов до Європейського суду загальної юрисдикції в Люксембурзі для оскарження рішення європейського регулятора. Істота позову невідома, проте Apple повідомила, що всіляко відстоюватиме свою позицію.

Зараз читають  Apple офіційно змінила назву Apple ID

При цьому відомі й сумніви Apple щодо прозорості прийнятих в ЄС рішень. Зазначається, що компанія висунула претензії регулятору у зв’язку з відсутністю доказів «шкідливості» своєї продуктової і загалом комерційної політики, що зрозумілі. Також юристи Apple зауважили, що регулятор чомусь «не помітив», по суті, домінування Spotify у сфері стрімінгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОbloomberg.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.