Новини України та Світу

Колишній співробітник Google розповів про плани компанії в області штучного інтелекту

Share

Скотт Дженсен – колишній співробітник Google, який пропрацював у компанії близько 16 років. У березні 2024 року він пішов із компанії, тому що розчарувався в індустрії та в тому, куди вона рухається. Нещодавно він написав масштабну посаду у соціальних мережах, розповівши, що саме змусило його піти з індустрії.

Скотт не був високопосадовцем, брав участь лише в обмеженій кількості проектів, пов’язаних з ШІ (штучний інтелект), проте навіть цього йому вистачило, щоб усвідомити: керівництво компанії знаходиться в паніці і зовсім не розуміє, як розвивати бізнес далі.

Може здатися, що Google – це один із флагманів розвитку штучного інтелекту. Компанія має непогані інтелектуальні моделі, а всю нещодавню презентацію Google присвятила ШІ і тим можливостям, які відкриваються перед користувачами завдяки тісній інтеграції нейромереж в Android.

Але Скотт Дженсен запевняє: масова інтеграція ІІ у всі послуги компанії — наслідок того, що керівники зовсім не розуміють, як інтелектуальні помічники повинні взаємодіяти з людьми. Які функції вони мають виконувати.

«Ця короткозорість викликана не потребами користувачів. Це абсолютна паніка, що вони залишаються позаду», – написав колишній співробітник Google.

За його словами, керівники Google проспали «ШІ-революцію» і марно намагаються наздогнати OpenAI, інтегруючи асистента абсолютно скрізь, де тільки можна, але не розуміючи, навіщо це може знадобитися користувачам. І в цьому справді щось є: компанія анонсувала десятки ШІ-функцій, але чи більшість з них використовуватиметься на повсякденній основі.

Що ще цікаво: за словами Скотта Дженсена, це не перший випадок, коли керівництво Google усвідомлює, що втратило перспективну нішу і марно намагається наздогнати конкурентів, не розуміючи, що взагалі потрібно робити. У 2010 році в керівництві компанії раптово усвідомили, що соціальна мережа Марка Цукерберга – це золота жила, яка відбирає у них трафік та гроші. Вони запанікували та спробували створити конкурента — соціальну мережу Google+.

Зараз проект мертвий, проте ще на початку десятих Google щосили прагнула нав’язати його користувачам, проте нікого так і не зацікавила підробка від пошукового гіганта, тому від соціальної мережі було прийнято відмовитися.

І таких історій дуже багато. Google постійно намагається встигнути за конкурентами, але щоразу терпить фіаско. Майже всі успішні проекти компанії (крім пошуковика) було викуплено. Нічого свого створити не виходить, хоч Google дуже намагається. У мережі навіть є «цвинтар» проектів Google. Там десятки перспективних технологій, які не змогли до ладу реалізувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

    Ілон Маск, який називає себе «патологічно оптимістичним», заявив, що Tesla не просто починає «новий розділ»,…

    15.06.2024

    OnePlus готується випустити новий середньобюджетний смартфон Nord CE 4 Lite з процесором Snapdragon 695

    OnePlus готується до випуску нового бюджетного смартфона Nord CE 4 Lite, який має стати гідним…

    15.06.2024

    TechRadar назвав 5 найкращих портативних ігрових консолей на літо 2024 року

    Найкращою з найкращих визнана гібридна Nintendo Switch OLED. У TechRadar назвали її найвдалішим пристроєм такого…

    15.06.2024

    5 функцій iOS 18, доступних для старих моделей iPhone

    Нова операційна система iOS 18 буде доступна для завантаження на всі моделі iPhone, починаючи з…

    15.06.2024

    Основні ознаки небезпечних програм для смартфонів та планшетів

    Названо ознаки додатків для смартфонів, планшетів та інших гаджетів, які були створені шахраями для викрадення…

    15.06.2024

    Apple продемонструвала роботу супутникового зв’язку на iPhone (відео)

    Старший директор з маркетингу Apple, Курт Найт, розповів виданню CNET про нову функцію під назвою…

    15.06.2024