Інсайд: Apple домовилася з OpenAI про інтеграцію ChatGPT до iOS 18

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

З’являється все більше подробиць про те, що частина функцій штучного інтелекту в нових версіях операційних систем Apple, включаючи iOS 18, виявиться не власною розробкою «яблучної» компанії. За інформацією авторитетного видання Bloomberg, корпорація знаходиться на завершальному етапі укладання угоди з OpenAI, розробником ChatGPT та низки інших просунутих ШІ-рішень.

Реклама

За інформацією Марка Гурмана з Bloomberg, частина ШІ-функцій в iOS 18 покладатиметься якраз на роботу популярного чат-боту ChatGPT. Подробиці про це будуть оголошені вже наступного місяця на конференції WWDC 2024 року.

«За словами джерел, які побажали залишитися анонімними, оскільки ситуація має приватний характер, обидві сторони завершують узгодження умов угоди про використання функцій ChatGPT в iOS 18, наступній операційній системі для iPhone від Apple. Apple також вела переговори з Google, що належить Alphabet Inc., щодо ліцензування чат-бота Gemini. Ці переговори поки не привели до угоди, але продовжуються», – розповів Марк Гурман.

Поряд з цим з’явилася інформація, що за допомогою ШІ Apple має намір значно покращити функцію транскрибації (переведення аудіо в текст) у низці своїх фірмових додатків, таких як «Нотатки». Є ймовірність, що додатку можна буде «годувати» аудіозапис і попросити виділити основні моменти з нього або поставити будь-які питання щодо його вмісту.

До речі, Apple нещодавно опублікувала вихідний код власних мовних моделей , призначених для локального запуску пристрою без підключення до інтернету.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: