Новини України та Світу

Як змінювався напрям Gaming-індустрії за 10 років

Share

За останнє десятиріччя в напрямі Gaming-індустрії відбувся стрімкий розвиток технологій, який відкрив нові можливості для геймерів.

Одними з них стало впровадження віртуальної реальності (VR), розширеної реальності (AR) та інструментів штучного інтелекту, які створили нові перспективи для геймерів відносно іммерсивного геймплею та активного залучення у віртуальний світ. Завдяки цьому гравці можуть грати у форматі 360-градусного перегляду та тривимірного звуку, а також брати участь у складних та непередбачених ігрових сценаріях. Процесори та відеокарти стали більш швидкими та продуктивними, що дозволило поціновувачам ігор насолоджуватися графікою високої якості та плавним геймплеєм.

Розвиток не оминув також ігрові миші. Сьогодні Logitech G, бренд компанії Logitech, провідного інноватора ігрових технологій та обладнання, святкує 10-річчя легендарної ігрової миші G502. За перше десятиліття свого існування ця ігрова мишка завоювала любов ігрової спільноти завдяки чудовій продуктивності, інноваційним технологіям та лаконічному дизайну. Вона стала найбільш продаючою ігровою мишею у світі – з моменту першого анонсу було продано понад 18 мільйонів одиниць.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від самого початку в дизайні Logitech G502 пріоритетними були потреби геймерів. З кожним оновленням команда інженерів і дизайнерів Logitech G визначала, які фактори впливають на ігровий процес і втілювала їх в оригінальній та всіх наступних моделях.

Починаючи з 2014-го року, Logitech G представила першу модель G502 з глибокою персоналізацією, відмінними характеристиками відстеження, швидкою реакцією і максимальним комфортом. В 2016 році – G502 Proteus Spectrum, яка надає геймерам до 16,8 мільйона налаштованих варіантів кольорів підсвічування. Згодом, у 2018 році, з’явилася миша G502 HERO, оснащена сенсором Logitech G HERO 25K – найпродуктивнішим сенсором на той час. У 2019 році миша G502 отримала бездротову технологію LIGHTSPEED для швидкої реакції та надійності, а також бездротову зарядку POWERPLAY. І зовсім нещодавно ця модель була оновлена до G502 X, G502 X LIGHTSPEED та G502 X PLUS з гібридними оптико-механічними перемикачами LIGHTFORCE.

Розробляючи G502, команда дизайнерів та інженерів мала визначити, які фактори найбільше впливають на ігровий процес та на основі отриманої інформації створити мишу, яка б забезпечувала безліч потрібних функцій. Оригінальна миша G502 оснащена потужним та високоточним сенсором, який можна налаштувати відповідно до робочої поверхні геймера для чудового відстеження та оптимальної роботи. Використовуючи такі технології, як теплове мапування та експерименти з геометрією поверхні, команда створила мишу, яка забезпечує глибокий комфорт, має новий дизайн і працює як продовження руки геймера.

Мобільний геймінг також застав розвиток – пристрої стали більш потужними, що призвело до значного зростання популярності мобільних ігор, які стали більш складними за сценарієм, з високоякісною анімацією та механікою взаємодії.

Завдяки багатосторонньому розвитку Gaming-індустрії, все більш популярними стали стрімінгові платформи, серед яких варто виділити найпопулярнішу – Twitch. Це відеострімінговий сервіс, який спеціалізується на трансляціях комп’ютерних ігор, кіберспортивних турнірів тощо.

Таким чином, геймерська культура стала більш доступною для масової аудиторії. У гравців з’явилась можливість спостерігати за ігровим процесом улюблених стрімерів або самостійно транслювати власні ігрові сесії. Це стало не лише формою розваги, але і медіумом для вираження творчого потенціалу та розвитку ігрової індустрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Logitech
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові деталі та характеристики Galaxy Z Fold 6

    Samsung готується представити Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 в найближчі місяці.…

    17.05.2024

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024