Windows 11 втрачає популярність, а Windows 10 займає 70% ринку і продовжує зростати – в чому причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ОС Windows 11 восени виповниться вже 3 роки, але їй все ще важко наздогнати ринкову частку своєї попередниці. Принаймні про це свідчать нещодавні звіти аналітичного агентства Statcounter. В останньому звіті видно чергове падіння Windows 11 з 26,68% у березні до 25,65% у квітні. Примітно, що 1,03% користувачів, схоже, повернулися до використання Windows 10.

У результаті Windows 10 користується попитом понад 70% користувачів, а частка Windows 11 не дотягує і до 26%, демонструючи другий місяць відтік користувачів. У чому причина? Незважаючи на всі спроби Microsoft переконати користувачів перейти на нову ОС, компанія робить все, щоб люди не поспішали цього робити. Наприклад, на початку весни стало відомо, що у 2025 році припиняє своє існування підсистема Windows для Android (WSA), а сама Windows 11 обростає рекламою всередині системи, у тому числі й у «Пусці».

Source: StatCounter Global Stats – Windows Version Market Share

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, у Microsoft є деякі плани зробити Windows 11 трохи кращим, ніж вона є зараз. Компанія готує нові функції штучного інтелекту для операційної системи, що може спонукати деяких користувачів Windows 10 знову спробувати новішу версію ОС. Однак і з цим у компанії проблеми, так як повноцінно користуватися ІІ зможуть власники новітніх ПК і ноутбуків на базі процесорів Intel Core 14-го покоління і вище, AMD Ryzen 8000 або лінійки Snapdragon X. Через це у користувачів Windows 10 практично немає причин оновлювати свою операційну систему, якщо не купується новий комп’ютер на найсвіжішому залізі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОstatcounter.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.