Новини України та Світу

У 2022 році Google заплатила Apple $20 млрд, щоб залишитися пошуковою системою за умовчанням

Share

2022 року Google заплатила Apple $20 млрд, щоб стати пошуковою системою за замовчуванням для Safari на iPhone, iPad і Mac, повідомляє агентство Bloomberg. Ця інформація була розкрита у судових документах, які Google надала в рамках антимонопольного спору з Міністерством юстиції США.

Мін’юст звинуватив Google у монополії на пошук, і в судовому процесі проти компанії основна увага приділяється угоді з Apple. У листопаді в документах позову вказувалося, що Google виплачує 36% від загального доходу, який отримується від пошуку в Safari, а тепер з’ясувалося, що ця сума дорівнює $20 млрд.

Google є пошуковою системою за замовчуванням на пристроях Apple з 2002 року, хоча угода неодноразово переглядалася. Apple та Google намагалися не розголошувати умови угоди під час судового розгляду і до нього, але давно відомо, що Google платить Apple мільярди доларів щороку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У жовтні минулого року генеральний директор Microsoft Сатья Наделла заявив, що угода між Apple і Google унеможливила конкуренцію таких пошукових систем, як Bing. Свого часу Microsoft хотіла, щоб Apple купила Bing, але компанія з Купертіно не була зацікавлена ​​в цьому. Microsoft звинуватила Google, але представник Apple Едді Кью сказав, що Apple була стурбована тим, що Bing не може конкурувати за якістю і можливостями. Кью заявив, що Apple використовує Google як пошукову систему за умовчанням на iPhone, тому що Apple «завжди вважала його найкращим».

Google є пошуковою системою за замовчуванням на пристроях Apple у більшості країн, але користувачі можуть вибрати альтернативи Yahoo, Bing, DuckDuckGo, Ecosia і Яндекс. Для зміни пошукової системи необхідно відкрити налаштування Safari.

Якщо Google програє антимонопольний позов, угоду між Apple та Google може бути розірвано. Заключні аргументи очікуються у четвер та п’ятницю, а рішення судді буде винесено пізніше у 2024 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleGoogle
  • Останні записи

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024