WhatsApp отримає підтримку Apple Passkey на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда WhatsApp оголосила про те, що впроваджуватиме підтримку паролів Passkey на iOS, нового методу аутентифікації, що дає можливість входити в систему за допомогою безпечніших методом аутентифікації. Йдеться про розпізнавання облич чи біометрії, що дозволяє усунути необхідність вигадувати та вводити в iPhone пароль.

Ключі доступу можуть бути використані з Face ID або Touch ID на гаджетах Apple. Вони більш безпечні, ніж традиційні паролі, оскільки генеруються унікальним чином для кожного облікового запису на пристрої користувача і менш уразливі для фішингу, оскільки усувають необхідність створювати та вводити пароль.

Ключі доступу, засновані на аутентифікації FIDO, довели свою стійкість до загроз фішингу, підкидання облікових даних та інших віддалених атак. Ключі доступу, керовані операційними системами телефону або комп’ютера, автоматично синхронізуються між пристроями користувача через службу хмари.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp – не єдина програма, що реалізує підтримку паролів, багато програм, включаючи Google і Amazon, також починають використовувати цю технологію.

Месенджер вперше оголосив про підтримку паролів рік тому, але підтримку отримала лише версія чат-програми для Android. Прискорена підтримка та запуск ключів доступу також можуть бути пов’язані з правилами, встановленими Законом про цифрові ринки (DMA), який набув чинності у травні минулого року.

Платформа також впровадить ще одну зручну опцію, що дає можливість передавати файли між пристроями в автономному режимі з людьми, що знаходяться поблизу, номеронабирач у додатку, а зараз розробляється додаток для iPad.

Хоча впровадження займе деякий час, щоб охопити всіх, WhatsApp повідомляє, що ви побачите можливість встановити ключі доступу в розділі “Налаштування” > “Обліковий запис” > “Ключі доступу”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.