Apple продовжує відчувати труднощі з iPhone у Китаї: ще один великий удар припав на початок 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продаж всіх смартфонів у Китаї падає вже кілька років, але в останніх звітах говорилося, що ринок починає стабілізуватися. В інших звітах стверджувалося, що продаж iPhone в країні впав на 56% у період з січня по лютий 2024 року, хоча саме в цей час продаж Apple традиційно є найнижчим.

Тепер нові дані від Counterpoint Research порівнюють аналогічні квартали, показуючи 1 квартал 2024 року та 1 квартал 2023 року. Посилаючись на 69,7% річного зростання Huawei як на основний фактор, Counterpoint стверджує, що продаж iPhone скоротився на 19,1% за цей період.

Аналітики стверджують, що Huawei націлилася на той же преміальний ринок, що і Apple, але при цьому зазначають, що попит на iPhone дещо знизився в порівнянні з попередніми роками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час звіту про прибутки та збитки Apple у лютому 2024 року компанія повідомила, що продажі в Китаї знизилися на 13% у річному обчисленні. Це становить $20,82 млрд від продажів iPhone у Китаї.

Counterpoint, щоправда, відзначає «повільне, але стабільне покращення» продажів iPhone «від тижня до тижня». Аналітики також очікують, що анонси ІІ на WWDC можуть мати помітний вплив, але, ймовірно, не раніше запуску iPhone 16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.