Глава Nvidia та Ілон Маск: роботи-гуманоїди незабаром стануть масовим продуктом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У березневому інтерв’ю гендиректор Nvidia поділився думкою, що штучному інтелекту потрібно лише 5 років, щоб досягти «загального інтелекту». Так Дженсен Хуанг натякнув, що ШІ дуже скоро досягне розвитку людини, і це питання найближчого майбутнього.

Реклама

Тепер же глава Nvidia розповів , що витрати на виробництво людиноподібних роботів незабаром будуть на диво низькими, порівнянними з цінами на доступні автомобілі. На його думку, вартість роботів-гуманоїдів варіюватиметься від 10 000 до 20 000 доларів, що зробить їх доступними для широкого кола споживачів. Проводячи паралелі з автомобільною промисловістю, Хуанг підкреслив гнучкість і універсальність роботів у певних штучних середовищах, що вони стануть незамінними на небезпечних роботах, у повторюваних чи стомлюючих завданнях, покращуючи ефективність та безпеку на робочих місцях.

З главою Nvidia погодився і гендиректор Tesla Ілон Маск. Він розповів, що вартість виробництва робота-гуманоїда Optimus на поточному етапі вже вдвічі нижча за вартість електромобілів Tesla. Мільярдер припустив, що початкова ціна Optimus складе 25-30 тисяч доларів із її подальшим зниженням.

Наслідуючи свою стратегію, Nvidia представила Project GR00T – базову модель людиноподібних роботів, а також Jetson Thor – потужну комп’ютерну систему, розроблену спеціально для цих роботів. Jetson Thor, заснована на чіповій системі (SoC) Nvidia Thor, має підвищену продуктивність, енергоефективність і компактні розміри, що сприяє подальшому розвитку людиноподібної робототехніки. Крім того, Nvidia активно співпрацює з провідними компаніями з виробництва роботів-гуманоїдів, такими як 1X Technologies, Agility Robotics та Boston Dynamics, спільними зусиллями розробляючи комплексні платформи штучного інтелекту для робототехніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: