WhatsApp, Facebook та Instagram отримали найпотужніший штучний інтелект

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.
Марк Цукерберг оголосив, що Meta інтегрувала свого нового ШІ-помічника, який працює на базі нещодавно випущеної моделі Llama 3, у такі основні свої продукти, як Facebook, WhatsApp, Messenger та Instagram.

Llama 3 може похвалитися значними покращеннями порівняно зі своєю попередницею, Llama 2. Meta згодувала моделі в сім разів більше навчальних даних, прагнучи значно розширити її можливості.

Реклама

Хоча деякі експерти побоюються потенційного використання потужних моделей ШІ у зловмисних цілях, Meta підкреслює заходи безпеки, щоб запобігти створенню Llama шкідливого контенту. Проте щодо відкритості моделей штучного інтелекту Meta зберігається критика. Ліцензії компанії на відкритий вихідний код обмежують можливості дослідників та розробників щодо покращення Llama . Це викликало суперечки у спільноті ШІ.

Так і новина про ще потужнішого наступника, який вже перебуває в процесі навчання в Meta, підживлює критику. Можливості та доступність цієї майбутньої моделі ще доведеться з’ясувати, але очевидно, що перегони за «панування» в області ШІ розгоряються.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: