Коли eSIM в Україні запрацює на Apple Watch: відповіді мобільних операторів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

eSIM – це новий стандарт електронної SIM-карти. Його зручність полягає в тому, що користувач може підʼєднуватися до мережі оператора без фізичної SIM-карти. Проте наразі не всі оператори підтримують такі технології. Зокрема, в Україні на Apple Watch ця функція наразі не працює. В компаніях українських мобільних операторів пояснили, чому це так, і коли користувачі “розумних” годинників зможуть отримати таку можливість.

Як передає Mezha.Media, в Україні офіційно продається Apple Watch Ultra, першого і другого покоління, які підтримують додавання мобільного номеру через eSIM. Однак користувачі поки що не можуть користуватися цією функцією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператор Київстар планує реалізувати можливість eSIM на Apple Watch. Проте в компанії зауважили, що це важкий процес. Очікується, що це потребує близько двох років.

Що стосується Vodafone, то цей оператор також працює над такою можливістю. В компанії підкреслили, що зараз проводяться консультації з виробниками смартгодинників щодо впровадження цієї функціональності. Функція може стати доступною вже наступного року. Представники оператора також додали, що наразі спостерігається збільшення інтересу до технології eSIM.

“У деяких користувачів в Україні немає можливості через обстріли або з інших причин дістатись до точки продажу фізичних сім-карт у потрібний момент. На збільшення популярності впливає також зміна користувацьких звичок – усе більше українців воліють отримувати послуги онлайн”, – розповіли у Vodafone.   

Водночас eSIM lifecell працює на смартгодинниках Android вже декілька років. Що стосується такої функції для Apple Watch, то, як зауважили представники оператора, це залежить від вендора – Apple. Тому у lifecell реалізують цю можливість тоді, як тільки отримають змогу. У lifecell  теж заявили про збільшення популярності послуги eSIM.

“Наразі lifecell є лідером з абонентів, які користуються eSIM – у 2023 році їх кількість зросла більш ніж вдвічі. Це пояснюється надзвичайно простим процесом активації eSIM (буквально за 1 хвилину), який ми реалізували в застосунку My lifecell, на сайті оператора та через партнерів (наприклад, monobank), а також можливістю швидко замінити SIM на eSIM та перенести номер іншого оператора на eSIM lifecell за допомогою послуги MNP”, – підкреслили в пресслужбі оператора. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.