Samsung створила рекордно швидку оперативну пам’ять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung Electronics, світовий лідер у галузі передових технологій, оголосила про розробку першої в галузі оперативної пам’яті LPDDR5X. Вона підтримує найвищу швидкість обробки даних – до 10,7 гігабіт на секунду (Гбіт/с). Про новинку розказано на сайті бренду.

Використовуючи техпроцес 12 нанометрів (нм), компанія створила найменшого розміру чіп серед наявних LPDDR і зміцнила технологічне лідерство на ринку DRAM із низьким енергоспоживанням.

“Оскільки попит на малопотужну і високопродуктивну пам’ять зростає, очікується, що LPDDR DRAM розширить сферу застосування, переважно від мобільних пристроїв і до інших сфер, які традиційно потребують вищої продуктивності та надійності, включно з ПК, прискорювачі, сервери й автомобілі, – говорить ЕнгЧол Бе (YongCheol Bae), виконавчий віцепрезидент із планування виробництва пам’яті в компанії Samsung Electronics. – Samsung продовжить впроваджувати інновації та надавати оптимізовані продукти для майбутньої ери штучного інтелекту на пристроях за рахунок тісної співпраці з клієнтами”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

LPDDR5X від Samsung зі швидкістю 10,7 Гбіт/с підвищує продуктивність більш ніж на 25% і ємність більш ніж на 30% порівняно з попереднім поколінням. Ще він збільшує ємність одного пакета мобільної DRAM до 32 ГБ, що робить його оптимальним рішенням для епохи штучного інтелекту на пристроях, які потребують високої продуктивності.

Новинка містить спеціалізовані технології енергозбереження, зокрема оптимізовану зміну потужності залежно від робочого навантаження і розширені інтервали режиму зниженого енергоспоживання. Ці поліпшення підвищують енергоефективність на 25% порівняно з попереднім поколінням, даючи змогу мобільним пристроям забезпечувати триваліший термін служби батареї, а серверам – мінімізувати сукупну вартість володіння (TCO) завдяки зниженню енергоспоживання під час обробки даних.

Масове виробництво LPDDR5X зі швидкістю 10,7 Гбіт/с планують розпочати в другій половині року після перевірки постачальниками процесорів мобільних застосунків (AP) і мобільних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.