ЗМІ: Sony щосили готується до запуску PlayStation 5 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато місяців по мережі витають чутки про PlayStation 5 Pro, просунутої моделі нової консолі Sony. Корпорація, зрозуміло, мовчить, проте інсайдери не сплять — цього разу вони підтвердили вже наявну інформацію.

Згідно з джерелами The Verge , зараз триває активна підготовка до запуску PS5 Pro. Прем’єра нібито відбудеться до кінця 2024 року, і компанія попросила розробників потурбуватися про сумісність своїх ігор з Pro-ревізією п’ятої PlayStation. Девкіти новинки роздають на запит.

Також журналісти підтвердили раніше опубліковану інформацію щодо характеристик консолі під кодовою назвою Trinity. У неї буде потужніший у порівнянні зі звичайною PlayStation 5 чіп і CPU з можливістю роботи на підвищеній частоті 3,85 ГГц. Розробники можуть вибирати між стандартним режимом процесора (3,5 ГГц) або прискореним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony передбачає, що PS5 Pro буде “приблизно на 45% швидше” рендерувати зображення. Завдяки оновленому графічному чіпу, швидкій системній пам’яті та вдосконаленій архітектурі рейтрейсингу вона також буде втричі швидше справлятися із завданнями, в яких задіяно трасування променів.

Крім того, Pro буде свій аналог DLSS і FSR під назвою PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Технологія покликана замінити інші технології апскейлінгу. Що ж до повних характеристик, то ось вони (спасибі, Digital Foundry):

  • Процесор: 8 ядер, 16 потоків, Zen 2, частота 3,5/3,8 ГГц (у звичайній PS5: 8 ядер, 16 потоків, Zen 2, частота 3,5 ГГц)
  • Графічний процесор: RNDA 3, 60 обчислювальних блоків (RDNA 2, 36 CU)
  • TFLOPs/частота GPU: 33,5 терафлопсу, 2,18 ГГц (10,23 терафлопсу, 2,23 ГГц)
  • Пам’ять GDDR6: 16 ГБ, 18 Гбіт/с (16 ГБ, 14 Гбіт/с)
  • Розрядність та пропускна здатність пам’яті: 256-біт, 576 ГБ/c (256-біт, 448 ГБ/c)
  • Пам’ять для ігор: 13,7 ГБ (12,5 ГБ)

Sony, що цікаво, почала полювання за подібними витоками – правда, з великим запізненням. YouTube заблокував відео з каналу Moore’s Law Is Dead, в якому інсайдер розповідав про специфікації консолі. Цілком ймовірно, що компанію не влаштували слайди із закритої презентації, які використовувалися у ролику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.