Ілон Маск підтвердив плани зробити платними пости і лайки в X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинний канал Daily News звернув увагу на зміни у політиці використання Х (Twitter). Згідно з новими правилами, нові користувачі повинні будуть платити за можливість публікувати пости, додавати чужі в закладки і навіть гавкати.

Ілон Маск підтвердив інформацію ЗМІ. За словами підприємця, передплата на пости та лайки стане надійним способом боротьби з ботами.

Невелика плата за доступ до написання твітів – єдиний спосіб протистояти натиску роботів. Наразі ІІ та «фабрики тролів» з легкістю проходять перевірку «Я не робот». До того ж, проблема не тільки в спамі — боти також займають «хороші нікнейми». – Ілон Маск

Вартість нової передплати становитиме 1 долар на місяць. Її доведеться виплачувати користувачам, що щойно зареєструвалися. Старим користувачам X нічого платити не потрібно. Підписка має термін дії — три місяці (всього 3 долари). Після цього з людини знімають передплату. Тим самим він проходить платну верифікацію та доводить, що він не робот.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо не сплатити передплату, будучи новим користувачем X, соцмережа буде доступна в режимі «тільки для читання». Вийде лише шукати канали чи блогерів, переглядати стрічку рекомендацій. Однак жодних дій, включаючи пост, лайк, репост, повідомлення, вчинити не вдасться. Коли передплата набуде чинності, не уточнюється.

Експерти вважають нововведення спірним. Так, власники роботів уже оплачують підписки за сині галочки верифікації. Ніщо не завадить їм сплатити три долари за створення нового бот-аккаунта, оскільки ці роботи дозволяють їхнім власникам заробляти. Ходять чутки, що Ілон Маск на це і розраховує, і що це ще один метод заробити, а не захистити користувачів від фейкових акаунтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.