Консоль Sony PlayStation 5 Pro буде на десятки відсотків продуктивнішою за базову PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про те, що компанія Sony планує випустити консоль PlayStation 5 Pro вже наприкінці 2024 року в мережі було багато чуток, віднедавна ж почали з’являтися і витоки з інформацією про попередні характеристики пристрою. Як повідомляє The Verge, у розпорядженні видання з’явився їхній майже повний список, а також відомості про те, що розробників ігор для екосистеми Sony просять забезпечити сумісність проєктів із майбутньою приставкою.

Деякі ігри отримуватимуть позначку “PS5 Pro Enhanced”, якщо під час запуску на новій консолі вони пропонуватимуть значно комфортніший і плавніший геймплей, або більш вражаючу графіку, ніж під час запуску на базовій PS5. Очікується, що продуктивність рендерингу PS5 Pro буде приблизно на 45% вищою, ніж у випадку PS5. При цьому продуктивність у сценаріях з трасуванням променів може відрізнятися в рази – різниця складе до 200%.

Пропускна здатність пам’яті PS5 Pro складе 576 Гбайт/с, також повідомляється, що ігри зможуть задіяти до 13.7 ГБ ОЗП. Частота восьмиядерного процесора на базі мікроархітектури Zen 2 в деяких випадках буде на 10% вищою, ніж у PS5, і складе до 3.85 ГГц. Таке значення не назвати особливо вражаючим, але йдеться не про десктоп із потужним суперкулером або системою рідинного охолодження, а також продувним корпусом, а про відносно компактну консоль. Серед особливостей майбутньої новинки також варто відзначити підтримку технології масштабування PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) – ймовірно, вона заснована на FSR від AMD. Компанія планує забезпечити підтримку масштабування до роздільної здатності 8K щонайменше в деяких іграх, але, за незадовільного результату, може сфокусуватися на більш звичному режимі 4K.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.