Найбільша у світі цифрова камера для астрономії готова до роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Готова до сканування нічного неба у пошуках доказів існування темної матерії, ідентифікації навколоземних астероїдів та багато іншого, камера для майбутньої обсерваторії імені Віри Рубін вже готова. Це найбільша у світі цифрова камера для астрономії з приголомшливою роздільною здатністю 3200 мегапікселів, яка буде встановлена ​​в обсерваторії Рубін у Чилі.

Камера має величезні розміри і важить близько 3 тонн, що робить її приблизно такою ж за розміром та масою, як невеликий автомобіль. Завдяки величезному передньому об’єктиву розміром 5 футів у поперечнику вона зможе робити неймовірно детальні знімки великих ділянок піднебіння. Побудований у Національній прискорювальній лабораторії SLAC (SLAC) Міністерства енергетики, він використовуватиметься в проекті Legacy Survey of Space and Time (LSST), розрахованому на 10 років і спрямованому на отримання зображень південного неба та виявлення перехідних об’єктів, таких як наднові.

“З завершенням будівництва унікальної камери LSST у SLAC та її швидкою інтеграцією з рештою систем обсерваторії Рубін у Чилі ми скоро почнемо створювати найбільший фільм усіх часів та найінформативнішу карту нічного неба з будь-коли створених, – сказав у своїй заяві директор з будівництва обсерваторії Рубін Желько Івезіча з Університету Вашингтона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Величезний масштаб камери робить її неймовірно потужною, здатною захоплювати дуже широке поле зору (що означає, що вона може охопити більшу частину піднебіння під час кожного спостереження) і дозволяти дуже дрібні деталі.

“Зображення настільки детальні, що з відстані близько 25 кілометрів (15 миль) можна розглянути м’яч для гольфу, а смуга неба в сім разів ширша за повний Місяць. Ці зображення з мільярдами зірок і галактик допоможуть розкрити секрети Всесвіту”, – каже професор SLAC , заступник директора Рубінової обсерваторії та керівник програми камери Аарон Рудман.

Камера пройшла випробування у SLAC і тепер готова до відправки до Чилі, де наприкінці цього року вона буде встановлена ​​на телескоп Simonyi Survey Telescope. Цей телескоп, що є частиною обсерваторії Рубіна, розташований на вершині гори Серро-Пачон – місце, яке створює певні труднощі під час встановлення.

Рубін” почне своє дослідження в 2025 році, коли він скануватиме небо, щоб дізнатися про рух далеких галактик, що допоможе розкрити інформацію про темну матерію та інші ключові теми в астрономії.

“Як ніколи раніше, для розширення нашого розуміння фундаментальної фізики необхідно зазирнути далеко у Всесвіт”, – каже Кеті Тернер, керівник програми Міністерства енергетики США “Космічний рубіж”. “З камерою LSST в основі, обсерваторія Рубін заглибиться в космос як ніколи раніше і допоможе відповісти на деякі з найскладніших та найважливіших питань у фізиці сьогодні”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.