Представлена перша SD-карта на 4 ТБ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Western Digital анонсувала першу у світі карту пам’яті формату SD, яка отримала ємність 4 ТБ. Як виробник пише на своєму сайті, новинка призначена для використання в ноутбуках і фотоапаратах.

Унікальна карта називається SanDisk Extreme Pro. Накопичувач використовує інтерфейс Ultra High Speed-I. Він підтримує швидкість передачі даних до 104 МБ/с, а мінімальна швидкість послідовного запису – 30 МБ/с. Зазначається, що цього вистачить для зйомки відео з роздільною здатністю 8K.

Вартість нової карти пам’яті поки що не розкривається. Для порівняння, версію на 1 ТБ продають за 140 доларів (13 100 рублів). Очікується, що SanDisk Extreme Pro випустять у 2025 році. Додатково вийде і карта пам’яті у варіанті на 2 ТБ. У такому ж обсязі випустять карту MicroSD, але вона потрапить у магазини раніше – вже влітку 2024 року. У Western Digital зазначили, що стандарт SDUC (Secure Digital Ultra Ємність) забезпечує ємність до 128 ТБ. Це означає, що в майбутньому представлять карти пам’яті, чий обсяг перевищить 4 ТБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.