Представлено портативний SSD-накопичувач Western Digital ємністю 368 ТБ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Western Digital (далі WD) представила Ultrastar Transporter – інноваційне рішення для зберігання даних, що дозволяє зручно розмістити в одному корпусі 368 ТБ твердотільних накопичувачів. 12-ядерний процесор Xeon 4310 змушує задуматися про те, чи є цей твердотільний накопичувач сервером, чи системою NAS. Однак висока швидкість передачі даних вимагає потужного процесора, особливо при використанні мережевого інтерфейсу. Також є 128 ГБ пам’яті RDIMM, а доступ до всіх SSD, включно з двома завантажувальними накопичувачами, здійснюється за інтерфейсом NVMe.

Реклама

За словами WD, Ultrastar Transporter створений спеціально для передачі даних у тих випадках, коли мережеве підключення недостатньо швидке або занадто дороге. Він призначений для зберігання всіх даних, необхідних на знімальному майданчику, зокрема для знімальних груп. Однак Ultrastar Transporter складно використовувати в поїздах через його пікову споживану потужність до 1300 Вт і громіздкість при розміщенні двох пристроїв у 19-дюймовій стійці. Проте однією з цілей розробки було створення пристрою, яким могла б керувати одна людина, і при цьому він не обов’язково має бути явно портативним.

Ultrastar Transporter поставляється в комплекті з відповідним кейсом для перенесення. Передбачається, що вага в 2 кг може бути обумовлена саме кейсом. Даний SSD підключається до мережі по 200GbE через два порти QSFP112 і до вбудованого інтерфейсу 10GbE через RJ45. WD поки не оголосила дату виходу і ціну.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: