2-нм процесор TSMC не з’явиться до виходу iPhone 17 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з новим матеріалом, TSMC вже майже два роки займається розробкою 2-нанометрових процесорів, і Apple планує використовувати цю технологію у своїх пристроях середини та кінця 2025 року, таких як iPhone 17 Pro.

Ще 2022 року виробник процесорів для Apple, компанія TSMC, оголосила, що планує масове виробництво 2-нанометрових рішень до 2025 року. Невдовзі після цього з’явилася інформація, що iPhone 17 Pro стане першим пристроєм, який отримає нові процесори.

Потім, на початку 2024 року, було заявлено, що Apple отримала весь обсяг TSMC, що випускаються, 2-нм процесорів. Вони будуть використовуватися в iPhone 17 Pro та комп’ютерах Mac.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер, за даними Digitimes, TSMC практично готова випустити свої 2-нм процесори N2. Дрібносерійне виробництво заплановане на кінець 2024 року, а масове на 2025 рік.

У той самий час TSMC перетворюється на виробництво 1,4-нм процесорів. Компанія називає такий процесор “A14”, щоб не плутати його з процесором у лінійці iPhone 12 2020 року.

TSMC також розробляє вдосконалений 2-нм процесор, відомий як N2P. Його поява очікується наприкінці 2026 року, тому для iPhone 18 Pro, можливо, буде вже пізно.

Це означає, що Apple не зможе використовувати 2-нм процесори для iPhone 16 Pro у 2024 році.

І все це незважаючи на очікування того, що в iPhone 16 Pro та iOS 18 з’являться нові функції штучного інтелекту. Зазвичай стверджується, що для ШІ потрібні потужніші процесори, але на практиці для нього необхідні такі функції, як нейронний двигун Apple, який був спеціально для нього розроблений – і тією чи іншою мірою включений вже багато років.

У Digitimes гарна репутація в плані джерел у ланцюжку поставок Apple, але явно гірша в плані того, наскільки успішно йому вдається екстраполювати плани компанії на основі отриманої інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.