Експерт пояснив, чому при втраті смартфона потрібно одразу дзвонити оператору

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За його словами, необхідно одразу зателефонувати оператору зв’язку, послугами якого користується потерпілий, та запросити блокування номера. Потім слід замовити тимчасове блокування SIM-картки або повне. Так чи інакше, SIM-картку пізніше можна буде перевипустити.

Лопатін пояснив, що в ідеалі «сімка» має бути захищена пін-кодом: якщо смартфон захищений паролем, а картка — ні, її можуть просто переставити в інший пристрій та спокійно користуватися. І якщо це зловмисник, він може отримати доступ до кодів підтвердження онлайн-банкінгу або використовувати для крадіжки конфіденційної інформації.

Крім того, варто запитати у оператора деталізацію активності за вашим номером. Так можна перевірити, що відбувалося, поки смартфон перебував у чужих руках: чи здійснювалися якісь виклики чи інші мобільні операції. Детальна інформація про всі дзвінки та повідомлення також допоможе частково відновити втрачені контакти – за часом та датою викликів. Не менш важливо додатково переглянути історію банківських операцій за цей період», — порадив експерт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.