Які смартфони краще не купувати у 2024 році: поради фахівців

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Існує ряд особливостей мобільних телефонів, про які слід знати з упевненістю. Деякі з них свідчать про те, що пристрій буде працювати недовго.

Реклама

Не всі користувачі можуть дозволити собі флагманський смартфон, який ідеально відповідає всім їхнім вимогам. Тому важливо звертати увагу на погані риси мобільного телефону, тобто функції, які не повинні бути присутніми в пристрої за жодних обставин.

Однією з важливих характеристик, яку виробники часто приховують, є яскравість екрану. Якщо яскравість екрану менше 500 ніт, користуватися пристроєм на сонці стає практично неможливо. Тому для комфортної роботи в сонячну погоду рекомендується обирати смартфон з яскравістю екрану 600-700 ніт для IPS-матриці і 900 ніт для AMOLED-екранів.

Ще одна важлива характеристика – об’єм оперативної пам’яті. Мінімальний обсяг пам’яті для стабільної роботи смартфона без збоїв у роботі додатків і проблем з повідомленнями становить 4 ГБ. Тому бажано обирати смартфон з обсягом оперативної пам’яті не менше 6 ГБ.

Що стосується внутрішньої пам’яті, то для сучасних мобільних телефонів 64 ГБ вже недостатньо через навантаження додатків, 128 ГБ може бути недостатньо, а для деяких смартфонів і 128 ГБ може бути недостатньо.

Зверніть увагу на тип внутрішньої пам’яті: телефони з пам’яттю eMMC 5.1 працюють повільніше, ніж з UFS 2.1 через меншу швидкість зчитування.

Не варто купувати смартфони з роз’ємом Micro-USB. Це застарілий стандарт, і краще зупинити свій вибір на пристрої з роз’ємом USB Type-C.

Нарешті, зарядка з потужністю менше 18 Вт не вважається швидкою. Для швидкої зарядки рекомендується обирати смартфони з потужністю 33 Вт або більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPOLITEKA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: