Створено суперкомп’ютер, який у 2000 разів потужніший за мозок людини

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Австралійський міжнародний центр нейроморфних систем оголосив про майбутній запуск суперкомп’ютера Deep South. Він побудований таким чином, щоб працювати подібно до людського мозку – це дає йому певні переваги над конкурентами.

Реклама

Швидкодію Deep South оцінюють у 228 трлн операцій на секунду – це приблизно у 2000 більше, ніж номінальна “продуктивність” мозку людини. Саме в останнього комп’ютер, за заявою його творців, скопіював алгоритм об’єднання операцій зі зберігання та обробки даних (подробиці не уточнюються).

Під час спроб імітації активності мозку дослідники краще вивчили його роботу. Це, за їхніми словами, поліпшило розуміння захворювань мозку, а також його реакцій на старіння і ліки. Сам Deep South теж уже встиг зробити свій внесок у вивчення людини: з його допомогою можна аналізувати зв’язок між нейронами, визначати першопричини неврологічних проблем і візуалізувати різні процеси (наприклад, навчання – на прикладі того, як комп’ютер розподіляє завдання під час роботи).

Основна функція Deep South полягатиме в тому, щоб допомагати дослідникам в аналізі даних, необхідних для створення нових технологій і теоретичних відкриттів. Наприклад, він може допомогти розробити більш автономний акумулятор для смартфонів. Запуск суперкомп’ютера відбудеться 24 квітня.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: