Microsoft заявляє, що Windows-ноутбуки на базі Snapdragon X Elite будуть швидшими, ніж MacBook Air з чипом M3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з внутрішніми документами, отриманими виданням The Verge, Microsoft рекламуватиме свої майбутні Windows-ноутбуки з процесором Snapdragon X Elite від Qualcomm як більш швидкі, ніж MacBook Air з новітнім чипом M3 від Apple.

“Microsoft настільки впевнена в цих нових чіпах від Qualcomm, що планує низку демонстрацій, які покажуть, як ці процесори будуть швидшими за MacBook Air M3 у процесорних задачах, прискоренні ШІ та навіть емуляції додатків”, – ідеться в публікації.

Microsoft вважає, що її ноутбуки забезпечать “швидшу емуляцію додатків”, ніж Rosetta 2 від Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений у жовтні Snapdragon X Elite має архітектуру на базі Arm, як і процесори Apple. Минулого року Qualcomm заявила, що цей процесор на 21 % швидший за багатоядерні CPU, ніж чип M3, на основі бенчмарка Geekbench 6.

Однак тут є кілька застережень: Microsoft і Qualcomm порівнюють свої рішення з чіпом M3 від Apple, а не з більш дорогими M3 Pro і M3 Max. Крім того, MacBook із процесором від Apple мають найкращу в галузі продуктивність на ват, тоді як Snapdragon X Elite, найімовірніше, нагріватиметься сильніше і потребуватиме ноутбуків із вентиляторами. Після оновлення чипом M1 у 2020 році MacBook Air став працювати без вентиляторів.

Проте, очевидно, що конкуренти Apple домагаються успіхів у створенні ноутбуків на базі Arm. Microsoft планує анонсувати лептопи на базі Snapdragon X Elite пізніше цього року, зокрема Surface Pro 10 і Surface Laptop 6 20 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.