Найбільший у світі аеропорт побудують у Саудівській Аравії

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Саудівська Аравія розпочала реалізацію величезних проєктів в останні місяці. Королівство хоче стати менш залежним від експорту нафти і більше зосередитися на високотехнологічній промисловості та туризмі.

Реклама
Міжнародний аеропорт Короля Салмана. Джерело зображення: Foster + Partners

Щоб забезпечити всім цим проєктам необхідну інфраструктуру, у столиці Ер-Ріяді буде побудовано найбільший аеропорт у світі. План передбачає відкриття міжнародного аеропорту імені короля Салмана у 2030 році.

Пропускна спроможність аеропорту становить 120 мільйонів пасажирів на рік. Він вважатиметься найбільшим у світі аеропортом за кількістю пасажирів. До 2050 року їх буде 185 мільйонів.

З метою збільшення пасажиропотоку кількість рейсів планується збільшити з нинішніх 210 тисяч до більш ніж мільйона на рік, щойно новий аеропорт стане до ладу.

Аеропорт Атланти наразі приймає найбільше пасажирів на рік: 93,7 мільйона. Далі йдуть Даллас із 73,4 мільйонами і Денвер із 69 мільйонами. У Європі Стамбул є одним з найбільших аеропортів з 64,3 мільйонами пасажирів і лондонським Хітроу з 61,6 мільйонами пасажирів.

Відома британська архітектурна фірма “Foster + Partners” отримала замовлення на проектування і планування міжнародного аеропорту імені короля Салмана. Контракт на будівництво було укладено з британською компанією Mace Group, яка також має довгостроковий контракт з лондонським аеропортом Хітроу.

Після завершення будівництва величезний аеропорт матиме 4 термінали, до яких можна потрапити з центрального залу для відвідувачів. Також буде створено окремий вантажний термінал. Загалом планується побудувати 6 паралельних злітно-посадкових смуг.

За кількістю злітно-посадкових смуг міжнародний аеропорт імені короля Салмана не увійшов би до списку лідерів. За цим показником лідирує аеропорт Чикаго О’Хара з 8 злітно-посадковими смугами. У Далласі/Форт-Верті є 7 злітно-посадкових смуг, у Денвері, Детройті та Амстердамському Схіпхолі – по 6 злітно-посадкових смуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: