Чому Apple не купила пошукову систему Bing у Microsoft

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вересні 2023 року пройшов слух, що Microsoft запропонувала Bing компанії Apple. Розсекречені документи показують, що переговори велися ще 2020 року, але закінчилися невдачею. Виявилося, що Bing не підходить для Apple.

Microsoft кілька разів намагалася продати Bing компанії Apple. У 2009, 2013, 2015, 2016, 2018 і 2020 роках вони пропонували зробити Bing пошуковою системою за замовчуванням у Safari. У 2018 році вони дійшли до того, що запропонували продати Bing або створити спільне підприємство. Apple відхилила всі пропозиції, оскільки Google є найкращою пошуковою системою.

У розсекреченому документі Google хвалиться, що “Apple порівняла Bing і Google і вирішила, що Google є найкращою пошуковою системою. Це конкуренція”. У документі також наводяться слова віце-президента Apple Едді К’ю (Eddie Cue) про те, що Microsoft недостатньо інвестувала в Bing. “Bing – це сміття”, каже Кью. “Їхній пошук зламаний. Вони не вкладають нічого порівняно з Google. Їхня реклама – теж сміття”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленнями, Apple заробляє мільярди на рік, тому що Google є пошуковою системою за замовчуванням. Під час антимонопольного розгляду Кью сказав, що Apple зробила б свій власний пошуковик, якби не отримувала стільки прибутку від Google. Аналітики вважають, що Apple може колись зробити свій власний пошуковик, але, враховуючи гроші, які компанія отримує від Google, це станеться не скоро.

Наразі Google лідирує на ринку з часткою 92 %, за даними StatCounter. Частка Bing становить 4 %, але вона поступово збільшується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.