В iOS 17.5 з’явиться нова система відключення чужих трекерів, що використовуються для стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року компанія Apple оголосила про співпрацю з Google для роботи над новою “галузевою специфікацією для вирішення проблеми небажаного стеження” після численних побоювань щодо того, що сталкери використовують такі аксесуари, як AirTag, для непомітного стеження за людьми. Тепер, схоже, Apple планує запустити ці нові функції для боротьби з переслідуванням в iOS 17.5.

Видання 9to5Mac виявило докази наявності цих нових функцій для боротьби з переслідуванням у внутрішньому коді бета-версії iOS 17.5, яка була випущена для розробників у вівторок. Рядки, додані в застосунок “Локатор”, показують, що iOS визначатиме відстежувальні аксесуари, навіть якщо вони не сертифіковані Apple, і допомагатиме користувачам відключати їх.

“Цей предмет не сертифікований у мережі Apple Find My. Ви можете відключити цей елемент і заборонити йому повідомляти власнику своє місце розташування. Для цього дотримуйтесь інструкцій, представлених на веб-сайті виробника цього предмета”, – йдеться в одному з нових рядків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що функція не ввімкнена для користувачів бета-версії, але це переконливий доказ того, що вона може стати доступною з офіційним релізом iOS 17.5.

Компанії, зокрема Samsung, Tile, Chipolo, Eufy і Pebblebee, висловили зацікавленість у підтримці цієї технології.

Свого часу Apple і Google заявили, що створять нову універсальну систему для iOS і Android, яка буде виявляти і попереджати користувачів про наявність небажаних аксесуарів для трекінгу. Наразі iOS вже вміє виявляти чужі пристрої відстеження місця розташування по Bluetooth, але тільки якщо вони сертифіковані самою компанією. Apple також випустила спеціальний додаток для Android з функцією виявлення AirTag.

iOS 17.5 beta 1, схоже, не несе в собі ніяких істотних змін, оскільки поки ми побачили лише кілька незначних доробок. Найімовірніше, Apple випустить iOS 17.5 наступного місяця, оскільки, за чутками, у травні компанія також представить нові iPad і аксесуари.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.