Ілон Маск дає 20% на те, на що людство загине від штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський мільярдер Ілон Маск не виключає, що в майбутньому штучний інтелект стане причиною знищення людства. При цьому бізнесмен оцінює ймовірність такого розвитку подій приблизно в 10-20%.

Під час свого виступу на конференції в Лос-Анджелесі очільник SpaceX заявив, що він скоріше згоден із британським вченим Джеффрі Гінтоном, що ризик знищення людства від дій штучного інтелекту становить приблизно 10% або 20%. При цьому мільярдер уточнив, що він все одно вірить у реалізацію більш позитивного сценарію від використання сучасних технологій штучного інтелекту.

Роман Ямпольський, дослідник безпеки ШІ та директор Лабораторії кібербезпеки в Університеті Луїсвілля, розповів журналістам Business Insider, що Ілон Маск має рацію, кажучи, що штучний інтелект може становити екзистенціальну загрозу для людства.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але, на думку Романа Ямпольського, ймовірність фактичної загибелі людства від дій ШІ “набагато вища”. Він наголосив, що досить високою є “ймовірність загибелі” або ймовірність того, що ШІ візьме під контроль людство або спричинить подію, яка покладе кінець людству, наприклад, створення нової біологічної зброї або виклик колапсу суспільства через масштабну кібератаку чи ядерну війну.

При цьому ще в листопаді 2023 року Ілон Маск заявляв, що є певна ймовірність того, що штучний інтелект може “зіпсуватися”, почавши працювати на шкоду людству.

Хоча він і був прихильником регулювання ШІ, у 2023 році Маск також заснував компанію під назвою xAI, метою якої є подальше розширення можливостей цієї технології. xAI є конкурентом OpenAI, компанії, яку Маск заснував разом із Семом Альтманом до того, як мільярдер пішов із ради директорів у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.