Google розповіла, чому оновлюватиме свої смартфони 7 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому випуску подкасту Made by Google віцепрезидент компанії з програмного забезпечення для пристроїв і сервісів Сеанг Чау розповів, як вони дійшли до рішення підтримувати свої смартфони протягом 7 років і що для цього було потрібно.

Нагадаємо, що для Pixel 8 і 8 Pro заявлено 7 років оновлень безпеки та операційної системи. За словами представника компанії, це стало результатом співпраці багатьох учасників ринку. Google довелося домовитися з постачальниками апаратного обладнання, командою Android і навіть мобільними операторами, через яких продаються смартфони за контрактом.

Така тривала підтримка стала можливою в тому числі завдяки переходу Google на використання власних процесорів Tensor. Крім того, регулярні бета-програми тестування і щоквартальні релізи оновлень допомагають команді розробників збирати відгуки користувачів і вносити зміни до масового випуску. Наприклад, деякі функції тепер виходять у рамках цих невеликих патчів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У компанії зазначають, що тривалість у 7 років була обрана не випадково: розробники бачать більшу активність старих пристроїв протягом цього періоду часу. Водночас вказується, що з роками старі апарати можуть пропускати деякі нові функції через недостатню обчислювальну потужність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.