Ігри для PlayStation 5 Pro отримають маркування PS5 Pro Enhanced

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після великого витоку інформації про ще не анонсовану ігрову консоль Sony PlayStation 5 Pro, Insider Gaming розкриває нові подробиці про цей пристрій, який, імовірно, вже перебуває в руках ігрових студій у вигляді комплектів для розробки. У документах Sony також закликає розробників підтримувати нову технологію масштабування PSSR, а також включати або додавати в ігри більше ефектів трасування променів.

Ігри, що відповідають певним критеріям, можуть продаватися з лейблом “Trinity Enhanced”, як сказано сьогодні, а після виходу консолі отримають назву PS5 Pro Enhanced. Варто зазначити, що це не вперше, коли Sony використовує подібну маркетингову ідею для поліпшення ігор, оскільки в минулому поліпшені ігри для PS4 Pro позначалися аналогічним чином.

Згідно з повідомленням, ігри, що підтримують PSSR і забезпечують якість зображення 4K і 60 кадрів на секунду з доданими або посиленими ефектами трасування променів, матимуть саме таке маркування. Крім того, документи, згадані Insider Gaming, підтверджують, що консоль буде оснащена підсистемою пам’яті, що є на 28% швидшою, і графічним процесором, що є на 45% швидшим, ніж поточна модель.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також наголошується, що не варто очікувати від PS5 Pro обіцяної якості зображення 4K і 60 кадрів на секунду у всіх іграх. У таких очікуваних багатьма іграх, як GTA 6, забезпечити такий досвід може виявитися непросто, особливо з урахуванням обмежень процесора на архітектурі Zen2. Sony вирішила не оновлювати архітектуру процесора і збільшить тактову частоту тільки на 10%.

Повідомляється, що консоль Sony PS5 Pro буде оснащена спеціальним APU AMD Viola з 8 ядрами Zen2 і новою графікою RDNA3 з 60 обчислювальними блоками. Хоча Sony не збільшує обсяг системної пам’яті, вона тепер працюватиме зі швидкістю понад 18 Гбіт/с.

Дата виходу PS5 Pro поки що не оприлюднена, проте чутки вказують на те, що найоптимістичнішим терміном є листопад поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.