Засновник Figure AI впевнений, що роботи будуть схожі на смартфони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Засновник і генеральний директор компанії Figure AI Бретт Адкок вважає, що в майбутньому у кожної людини буде власний робот. На думку Адкока, вони увійдуть в ужиток так само, як свого часу увійшли автомобілі та смартфони. Реалізація нових технологій на кшталт наступної версії мовної моделі від OpenAI зробить їх ще популярнішими.

Реклама

Раніше Бретт назвав 2024-й роком “втіленого ШІ”, маючи на увазі, що вже в найближчому майбутньому штучний інтелект дедалі частіше набуватиме тілесної форми. Підтвердженням цього тренду стали розробки провідних технологічних компаній, зокрема Tesla.

Великий внесок у цю галузь зробила OpenAI з розробкою візуальної та мовної моделей. Крім того, нейронні мережі забезпечують більш спритні рухи кінцівок таких роботів. З виходом мовної моделі GPT-5 можливості таких розробок розширяться ще сильніше. Усі ці інновації сприятимуть популяризації роботів на основі ШІ.

“Це схоже на володіння автомобілем або смартфоном сьогодні”, – стверджує Бретт Адкок.

Наприклад, Tesla Optimus уже вміє виконувати різні завдання, зокрема займатися йогою. Atlas від компанії Boston Dynamics здатний перекидатися в заводських умовах. А робот-гуманоїд H1 від компанії Unitree Robotics нещодавно досяг швидкості бігу в 11,9 кілометра на годину і встановив новий рекорд.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ