WhatsApp попередив користувачів про можливі блокування з 11 квітня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp оновлює свою політику конфіденційності у зв’язку з ухваленням у Євросоюзі закону про цифрові ринки . Нова політика набирає чинності з 11 квітня. Якщо не ухвалити нових правил, доступ до месенджера буде обмежений.

До 11 квітня всі користувачі WhatsApp побачать попередження про змінені політики безпеки. Радимо не ігнорувати, якщо ви його побачили, інакше доступ до листування буде заблоковано. Про це повідомляють журналісти Notebook Check. Повернути доступ можливо, якщо повторно запустити месенджер та погодитися з описаними вимогами.

Завдяки закону про цифрові ринки, що вступив до ЄС, WhatsApp повинен підтримувати сторонні месенджери — функція скоро стане доступною по всьому світу. Якщо коротко: користувачі Telegram та інших сервісів зможуть написати користувачам WhatsApp, не виходячи з програми.

Є ще одне важливе правило. Згідно з новими політиками, WhatsApp можуть користуватися особи віком від 13 років. Зміна також описана в оновленій політиці. До 11 квітня 2024 року офіційно програма призначалася для осіб віком від 16 років. Чомусь команда WhatsApp вирішила знизити цей поріг на три роки.

Що змінилося в оновленій політиці конфіденційності WhatsApp:

  • Додано інформацію про нові вікові обмеження;
  • Включено докладну інформацію про нову вимогу ЄС, яка дає можливість відправляти повідомлення з WhatsApp у підтримувані сторонні програми;
  • Додано новий посібник з розділу «Канали», недоступному на території РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.