Штучний інтелект допомагає шахраям атакувати фінансові установи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі звітом Міністерства фінансів США, штучний інтелект допомагає шахраям здійснювати більш витончені атаки на фінансові компанії.

Злочинці використовують нові досягнення в галузі штучного інтелекту, щоб більш реалістично імітувати аудіо та відео, щоб отримати доступ до облікових записів людей. Крім того, ШІ допомагає зловмисникам покращувати форматування, зменшувати кількість помилок і створювати більш складні фішингові атаки на електронну пошту.

Регулятори фінансового сектору, включаючи Федеральну резервну систему США, Комісію з цінних паперів і бірж (SEC) та Бюро фінансового захисту споживачів (CFTB), висловили занепокоєння тим, що ШІ може створювати як ризики, так і можливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство фінансів США провело масштабні опитування та інтерв’ю з понад 40 представниками фінансового та інформаційно-технологічного секторів, а також компаній, що займаються боротьбою з шахрайством та відмиванням грошей. Результати показали, що невеликі фінансові компанії потребують доступу до більшої кількості інформації та ресурсів для розробки власних систем штучного інтелекту. Щоб забезпечити розробку інноваційних рішень, Американська асоціація банкірів розробляє пілотну програму обміну галузевою інформацією про шахрайство та інші незаконні дії, а уряд США може надати доступ до минулих звітів про шахрайство для навчання моделей штучного інтелекту.

Крім того, Міністерство фінансів США рекомендувало уряду та галузі розглянути низку інших кроків для забезпечення безпеки фінансових установ. Ці кроки включають розробку спільної мови для ШІ та використання стандартизованих описів систем ШІ, наданих постачальниками, для визначення джерел і прогресу в навчанні моделей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.