GPT-4 більше не лідер серед чат-ботів: хто його перевершив

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Велика мовна модель Claude 3 Opus, розроблена компанією Anthropic, стала новим лідером на платформі Chatbot Arena, перевершивши GPT-4 від OpenAI, що лежить в основі ChatGPT

За даними Ars Technica, цей виступ стався 26 березня, підкресливши швидкі зміни та зростання конкуренції в області штучного інтелекту.

GPT-4, яка домінувала на Chatbot Arena з моменту свого додавання 10 травня 2023 року, зазнала спаду, що свідчить про неухильний розвиток та змагання у сфері ШІ. Антропік також привертає увагу своєю іншою моделлю – Haiku, яка також показує видатні результати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chatbot Arena, проєкт Large Model Systems Organization (LMSYS ORG), дозволяє користувачам оцінювати ефективність різних мовних моделей у безпосередньому порівнянні. Платформа використовує суб’єктивні оцінки від користувачів для визначення загальної продуктивності моделей та оновлення рейтингу.

Ця подія стимулює OpenAI до оновлення своїх моделей, оскільки GPT-4 не оновлювалася понад рік. З нетерпінням очікуємо на нову модель від OpenAI у 2024 році, яка має на меті відновити позиції компанії як лідера у сфері штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.